Papoušek vlnkovaný, také se mu říká ANDULKA. Tito papoušci jsou v Česku velice známí. Andulky jsou velmi hodná a milá stvoření, udělají vám společnost, když se cítíte sami. Výhodou je, že se dožívají mnoha let, a to dokonce až v rozhraní 8-12 let. Pokud si myslíte, že by se měly andulky chovat v páru, tak to není úplně pravda. Samozřejmě možnost tu je, aby se chovali v páru nebo klidně ve skupinkách, ale můžete si je pořídit i samostatně. Ale jen tehdy, jste si jisti, že jim dáte tu největší lásku a budete se andulce opravdu věnovat. Mají krásná zabarvení. Nejznámějším zabarvením je žlutá a modrá.

zvířata

Co papoušek vlnkovaný potřebuje?

Důležitá je klec, kterou musíte umístit do klidu a do prostoru bez průvanu, takže určitě ne na ledničku k oknu. Nejlépe někam do rohu, kde nebude hluk. Určitě nedávejte klec na přímé slunce, to je dost nebezpečné. Ideální je pro ně například obývací pokoj, či samotný dětský pokoj. Rozhodně ne kuchyň. A proč ne? Když vaříte nebo pečete, tak jsou v kuchyni výpary, které mohou andulce způsobit až smrt. Pokud doma nemáte místo, ale máte za domem velkou zahradu a máte možnost tam umístit voliéru, tak je to také dobře. Je dobré, aby klec nebyla moc malá. Papoušek vlnkovaný se v něm musí pohybovat a mít tam tak dostatek prostoru, aby se mohl proletět.

zvířata

Do klece je dobré umístit podestýlku, ať už to jsou dřevité štěpky, ptačí písek či jiné podestýlky pro andulky určené. Je důležité, aby v kleci bylo přírodní bidýlko. Na to nezapomeňte. Přidejte do klece sépiovou kost. Sépiová kost obsahuje vysoké procento vápníku, které andulkám pomáhá. Pro andulky jsou důležité i minerální písky, které obsahují drcené mušle. Proto vedle krmiva pro andulky, které seženete už hotové, také mističku s pískem na trávení.

Papoušek vlnkovaný se od svého mládí dokáže naučit pár slov i určité zvuky, tak pozor, co ho učíte.