Keř Bez černý

Černý bez je keř, který můžeme běžné najít v našich podmínkách. Hojně se používá v lékařství, protože má skutečně blahodárné účinky na naše tělo.

Keř Bez černý

Blahodárné účinky

Tato rostlina je velmi známá i u nás, protože se dá k našemu užitku velice dobře využívat. Je velmi rozšířená v Evropě, a proto na ní často můžeme samozřejmě narazit i u nás. Kromě toho je ještě typickým místem výskytu Kaplické moře a také Kavkaz s Malou Asií. Pokud ji budeme chtít přesně najít, tak se musíme přemístit mýtiny a také kolem cest.

bez černý

Můžeme je najít i na jiných místech, protože plody jedí ptáci, kdy se zas rostlina rozšiřuje za pomocí trusu. Keř poznáme podle toho, že dosahuje výšky pár metrů a má podlouhlé lístky pravidelně uspořádané po pěti. Při poznávání si musíme dávat pozor, protože existují i jiné druhy, jenž jsou jedovaté, a proto konzumuje pouze ty plody, které skutečně bezpečně poznáme. Pokud budete mít štěstí, tak se můžete kochat nádhernými květy. Určité části rostliny mají široké využití, což potvrzuje i historii, protože skutečně i naši předci ji využívali třeba v potravinářství a lékařství.

Chutný sirup

Jestliže si natrháme plody této rostliny, tak se nedoporučuje je konzumovat jen tak syrové, protože v takovém stavu mají projímavé účinky. Abychom se jim vyhnuli, tak je zapotřebí plody tepelně tráví zpracovat. Jak už jsme si řekli, tak možností využití této rostliny je opravdu spousta, ovšem velmi oblíbený produkt je šťáva z černého bezu. Mužem si ji vyrobit doma, ale ne každý má tuto možnost, a proto se právě prodává tento skvělý BIO produkt se skvělou chutí.

sirup ve skleničkých

Ty se vyrábí na Jižní Moravě, a proto o jejich původu a kvalitě nemůže být pochyb. Zde opravdu dbají na to, aby se používali pouze přírodní látky a výsledný produkt stál za to. Přidává se do produktů pouze třtinový sirup, který je mnohem zdravější a lepší pro lidský organismus. A proto bezovou šťávu může pít člověk dbající na zdravou výživu a životní styl. Produktů je hned několik, a proto si můžete vybrat. Klidně jich vyzkoušejte více, abyste došli k tomu, jenž Vám nejvíce chutná.