Uspořádání skladu

Mít pořádek ve skladu je důležité, abyste se v něm přehledně vyznali, přičemž každé zboží se musí naložíte označit, což dokonale zajistí klasická etiketa.

Uspořádání skladu

Pořádek

Pořádek ve skladu rozhodně musí být, abyste se ve všem hezky vyznali a práce šla rychle. Přeci jen, když zboží umístíte jen tak do skladu a ani jej nepopíšete, tak ho potom budete velmi zdlouhavě, a hlavně namáhavě hledat, což výrazně zpomaluje práci. Za prvé zboží určitě musíme dát do obalového materiálu, protože ten produkty chrání a třeba malé součástky se díky němu nemůžou ztratit. Třeba sáčky je pak dále vhodné dát do krabic, které jsou velmi často využívány i pro přepravu, kde se musí počítat s tím, že může nastat nějaký ten pád či odření, a proto je správné zabalení důležité. Krabice se dá navíc lehce umístit a upevnit na paletu, což je vhodné pro kamionovou přepravu klidně na dlouhé vzdálenosti.

vysokozdvižný vozík

K uspořádání palet slouží regály, kterých je několik druhů a rozměrů, takže pro každou firmu je nutné vybírat zvlášť. Pokud je vhodně umístíte, tak nebudete žádný problém s manipulací za pomocí vysokozdvižného vozíku, který potřebuje dostatek prostoru.

Evidence

Spousta firem vyrábí několik druhů výrobků, jenž následně převáží a prodává. Kdyby neexistovalo žádné jejich značení, tak se materiál a výrobky pomíchají a jen ztěžka se s nimi bude dále manipulovat. A proto si každá firma či sklad vede evidenci, kde má vše nádherně sepsáno a ví co je co. Sepisovat všechno ručně by bylo poměrně náročné, a proto v dnešní době převládá počítačová evidence, kde se například za pomocí tabulkového kalkulátoru dá všechno jednoduše různě počítat.

tiskárna na lístky

Ovšem musí se označovat samotné zboží třeba na paletě či krabici, a proto je vhodné zákoutí samolepicí etikety. Etiketu totiž lehce nalepíte a potom už na ní stačí napsat vše potřebné. Termo etikety na kotouči jsou velmi levné, a proto je se dají používat ve velkém množství. Jejich využití je široké, takže se používají v řadě firmách, protože tisk nestojí příliš peněz. Příkladem odvětví je určitě zdravotnictví, kde se etiketa lepí například na zkumavku.