Komoda na chalupu patří

Komoda, nepostradatelný kus nábytku. Využít ji můžete jako variabilní úložný prostor. Hodí se k ukládání prádla, k úschově peřin nebo drobností, které nechcete mít stále na očích. Podle věcí, které se chystáte do komody uložit si můžete vybrat velikost i vnitřní rozčlenění. Někdo dá přednost policím, někomu budou vyhovovat zásuvky. Ideální je kombinace obojího. Některé tyto praktické kusy nábytku mohou být i částečně prosklené nebo mají otevřené police.

Vybírat budete nejspíš nejen podle účelnosti, ale také podle designu, velikosti a materiálu, který byl použit k výrobě. Jinak bude vypadat komoda na chalupu pořizovaná do interiéru starého stavení. Na komodě ve starém nebo retro stylu vás může zaujmout třeba i zajímavé kování. Jiný tvar i design tohoto nábytku bude v případě umístění do moderního strohého prostoru.

closet-ga081e07b5_1920

Při výběru začněte velikostí, kam komodu umístíte, a jak velký prostor na nábytek máte. Změřte si rozměry. Design přizpůsobte místnosti, kde bude úložný kus nábytku umístěn, aby vám ladil s ostatním vybavením. V ložnici vám nejspíš postačí obyčejnější komoda než ta, která bude dominantním kusem nábytku třeba v obývacím pokoji. Tady můžete použít i úložnou skříňku částečně prosklenou, která bude působit zajímavým dojmem. Nevylučují si ani kombinace barev, které byly často použity při výrobě retro nábytku.

vestibule-g1af04f7c7_1920

Komoda z masivního dřeva s ozdobným kováním určitě zaujme na chalupě, kde se může stát součástí jídelny nebo centrální obývací místnosti. U masivního dřeva by vás měla zajímat i nutnost údržby. Některé dřevěné materiály potřebují jednou za čas ošetřit voskem nebo olejem.

Máte-li čas dejte přednost výběru v kamenném obchodě. Na nábytek si můžete sáhnout. Zjistíte jeho stabilitu, hloubku a velikost zásuvek i systém otevírání dveří šuplíků. Tyto informace oceníte i v případě, že úložnou skříň pořizujete do dětského pokoje.